Американські конгресмени заявили, що ситуація в Україні викликає "значне занепокоєння" / ілюстрація REUTERS

Законодавці США закликали Білий дім прискорити постачання зброї Україні.

Про це повідомило агентство "Голос Америки".

Зазначається, що до делегації Конгресу, що відвідала Київ цими вихідними, увійшли законодавці від обох провідних партій США: демократи Рубен Галлего, Салуд Карбаджал, Сет Мултон; республіканці Джо Вілсон, Майкл Волц.

Відео дня

Конгресмени зустрілись з українськими посадовцями оборонної сфери, а також спостерігали за навчаннями.

Читайте такожГотові до нових санкцій: в ЄС попередили Росію про великі витрати в разі подальшої агресії проти України

Після візиту конгресмени заявили, що ситуація викликає "значне занепокоєння" і закликали Білий дім прискорити поставки зброї українським Збройним Силам.

"Гадаю, чесно кажучи, обіцянки жорстких дій після вторгнення небагато зроблять, щоб змінити розрахунки Путіна", – заявив конгресмен-республіканець Майк Волц.

"Виглядає так, що Путін це робить, бо знає, що йому може це зійти з рук", – додав Волц.

Демократи, які взяли участь у візиті, також закликали Білий дім до дій, які б дали практично негайно зрозуміти Росії вплив вторгнення.

"Потрібно чітко пояснити, як надана нами зброя спричинить великі втрати серед російського війська в перший же день, а не з часом. Не лише переконати їх, або спробувати переконати, що окупація буде болісною, а вказати, що масштабне вторгнення одразу буде важко сприйняти", – сказав конгресмен Сет Мултон.

Законодавці також висловили переконання, що на відміну від 2014 року, коли Росія провела вторгнення і окупувала Крим, українські війська тепер готові чинити жорсткий опір, якщо Путін надішле російські війська. Вони, однак, заявили, що не варто думати, що українське військо довго триматиметься.

"Гадаю, що ми маємо негайно працювати, щоб створити можливості для потужного опору в незвичній війні", – заявив демократ Рубен Галлего.

Законодавці закликали Білий дім прискорити поставку зброї Україні, включаючи ракети "корабель-берег" та протиповітряні ракети, а також більше "Джавелінів".

Нагадаємо, днями стало відомо, що США відклали доставку додаткової військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини