США обіцяють вжити заходів стосовно Росії / ілюстрація REUTERS

Сполучені Штати Америки не підштовхують Україну йти на поступки Російській Федерації.

Про це помічниця Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід заявила в Києві.

Відеозапис заяви розміщено Посольством США в Україні в мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Дозвольте мені повторити те, що ми сказали керівництву України: думка про те, що ми будемо підштовхувати Україну до поступок у переговорах і діалозі з Росією, є чистою дезінформацією. І до неї слід ставитися як до такої. Правда полягає в тому, що ми об'єдналися з Україною, з нашими союзниками по НАТО і партнерами по всьому світу в наших зусиллях вирішити конфлікт дипломатичним шляхом і досягти деескалації небезпечної ситуації, але такі зусилля не є поступкою", – підкреслила Донфрід.

Читайте такожКількість російських солдатів біля кордону не становить загрози Україні - Данілов"Одна країна не може примушувати іншу країну змінити свій кордон, одна країна не може наказувати іншій країні змінити свою політику, і країни не можуть наказувати іншим країнам, з ким вони можуть співпрацювати. При цьому, ми заявили Росії чітко і прямо, публічно і приватно: якщо вона не встане на шлях діалогу, якщо вона зробить повторні акти агресії проти України, ми будемо вживати заходів, які ми свідомо не приймали в 2014 році, і які будуть мати серйозні наслідки для неї", – заявила Донфрід.

Вона зазначила, що зробить акцент на цих посланнях під час свого візиту до Москви.

Раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов допускає компроміс з Російською Федерацією, але не коштом інтересів України.

А у Білому домі раніше заперечили, що нібито тиснуть на Україну, щоб Київ поступився частиною земель окупованого Донбасу проросійським найманцям.

Вас також можуть зацікавити новини