Сутичка між Матовичем і Калиняком сталася після того, як колишній міністр внутрішніх справ хотів вирвати з рук екс-прем'єра мікрофон / скріншот з відео

У Братиславі сталася бійка між колишнім прем'єр-міністром Словаччини Ігорем Матовичем та екс-главою МВС Робертом Калиняком. 

Як повідомляє Pravda.sk, інцидент стався перед будівлею парламенту під час прес-конференції на тему нелегальної міграції, яку організувала партія Smer-SD.

Лідер партії OL'ANO ігор Матович під'їхав до місця прес-конференції на машині з підсилювачами звуку. Сутичка між Матовичем та Калиняком сталася після того, як колишній міністр внутрішніх справ хотів вирвати з рук екс-прем'єра мікрофон. Матович хотів вийти з машини через те, що учасники прес-конференції намагалися вимкнути його динамік.

Матович нагадав представникам Smer, що саме їхній уряд схвалив видачу документів на перебування іноземців у Словаччині.

Представники Smer спробували прикрити машину, на якій приїхав Матович, транспарантом з написом "Уряд Словацької Республіки, закрийте кордони". Перш ніж стався сам інцидент, Калиняк звернувся до голови Smer Роберта Фіцо і запитав його, чи може той піти і "подбати" про Матовича. Також прозвучали слова "дайте йому пігулок".

Матович штовхнув Калиняка ногою в груди. "Це моя власність. Надайте це мені! Ви продали державу", - кричав Матович, за що отримав удар в обличчя.

Згодом у бійку втрутився міський поліцейський, заспокоїв Калиняка та відштовхнув його. Він запропонував Матовичу поїхати.

"Ви корумповані злодії, ви зруйнували Словаччину. Двісті тисяч людей були змушені залишити Словаччину через вас", - сказав Матович, дійшовши до мікрофона. 

Ситуація в Словаччині

Інцидент стався незадовго до дострокових парламентських виборів у Словаччині, які відбудуться 30 вересня.

Президент Словаччини Зузана Чапутова стурбована тим, що після майбутніх парламентських виборів зовнішньополітична позиція країни може стати схожою на позицію угорського прем'єра Віктора Орбана.

Вас також можуть зацікавити новини: