У Білій Церкві сталася бійка через російську музику / фото t.me/policekyivregion

У Білій Церкві Київської області стався конфлікт через російську музику, яку гучно слухав водій автомобіля "Mercedes". Усе завершилося бійкою, після якої кілька людей звернулися за медичною допомогою.

Як повідомляє поліція Київщини, сварка через музику російських виконавців виникла майже опівночі на масиві Таращанському.

"Згодом між мешканцями прилеглих будинків та порушниками зав'язалася бійка, в результаті четверо людей звернулись за медичною допомогою. У однієї з жінок травмована рука", - розповіли в поліції.

Зазначається, що за фактом завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості слідчі Білоцерківського управління поліції розпочали кримінальне провадження та встановлюють усі обставини інциденту. Стаття передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як розповів один із постраждалих Вадим Могоріт, інцидент трапився 21 липня близько 23:00, коли біля алеї запаркувався "Мерседес", із якого на увесь житловий масив лунала російська музика.

"Після мого зауваження про недоцільність такої музики, коли наші Козаки і Козачки б'ються з ордою, молодчики почали мене лупцювати спочатку втрьох, а потім в 6 (фото цих любітєлєй руського шансону додаю)! Мій кум намагався їх заспокоїти, але отримав удар в голову і втратив свідомість (двічі втрачав її після наступного удару в голову), моїй кумі, яка закривала його собою, щоб не забили ногами зламали руку... Били сильно і нещадно, відео надали свідки і допомогли зупинити цю зграю", - розповідає чоловік.

На відео чутно, як на тезу про те, що в країні війна, один із учасників сутички відповідає: "І що, що війна".

Вадим Могоріт додав фото "любітєлєй руського шансону" / фото facebook.com/vadim.mogorit

Могоріт припускає, що патрульна поліція була "явно знайома з кількома із нападників", оскільки вони продовжували бити людей навіть в присутності правоохоронців.

"В мене струс мозку і численні гематоми на голові і тілі! Як виявилось- це нормальна практика для цієї компанії і потерпілі завжди забирають заяву з поліції (їх залякують або відкуповуються ), але це не наш випадок", - додав постраждалий.

Скандали через пісні росіських співаків, які підтримують війну проти України

Як повідомляв УНІАН, раніше в Білій Церкві на Київщині вже був конфлікт через російську музику. Так, в караоке один з відвідувачів додумався співати російських пісень, у тому числі й Гаріка Сукачова про "улюблену" Москву. Нагадаємо, Сукачов неодноразово висловлювався на підтримку бойовиків "ЛДНР".

Інший подібний скандал трапився в кафе "Дубровка", що в Погребах під Києвом. Там відвідувачі не знайшли адекватних альтернатив і співали пісні прихильника війни проти України Григорія Лепса. На чоловіка та жінку, які співали пісні Лепса, склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство.

А в Боярці на Київщині молода пара під час прогулянки прослуховувала музику російських виконавців. Це не сподобалося перехожій, яка йшла позаду пари та спостерігала за українцями. Після сварки з чоловіком з приводу російського репу, вона заявила на нього в поліцію.

Вас також можуть зацікавити новини: