США включаться в стримування Китаю на якомусь етапі / фото ua.depositphotos.com

Сполучені Штати Америки активно дрейфують до політики стримування Китаю навіть в російський агресії проти України і в підсумку, це може погано завершитись для нас. Про це в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук" заявив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"От сьогодні та заява, яка зроблена послом США при НАТО: от ви знаєте, що Китай вже не можна називати нейтральним? І Китай фактично займає російську позицію. І от ці заяви, які постійно лунають, про те, що Китай підтримує (Росію - ред.), про те, що Україна відійшла від Авдіївки, бо Китай підтримує Росію. Бачите, що Росія за дужками. Виявляється, що це відбувається не тому, що Росія наступає, а тому, що Китай їх підтримує", - сказав він.

Експерт переконаний, що це небезпечно, бо це - дрейф американської політики від стримування Росії до стримування Китаю. 

"Це може призвести до найгіршого сценарію… Вони включаться в стримування Китаю на якомусь етапі. І скажуть Європі допомогти Україні домовитись з Росією", - додав Мусієнко.

Допомога Китаю Росії - деталі

Посол США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Китай допомагає РФ досягти своїх військових цілей в Україні, адже продовжує передавати Москві такі товари, як технології БпЛА і порохові інгредієнти.

"КНР (Китайська Народна Республіка) не може претендувати на повну нейтральність у цій справі, (і) вони фактично обирають сторону. Я думаю, що коли КНР намагається зобразити себе нейтральною, коли йдеться про цю війну, ми на це не купимося", - зазначила Сміт.

Вас також можуть зацікавити новини: