В Німеччині витрачатимуть більше коштів на цивільну оборону / Колаж УНІАН, фото Вікіпедія

Міністр внутрішніх справ Німеччини закликала витрачати більше грошей на цивільну оборону через війну в Україні. Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер в інтерв'ю DPA заявила, що Німеччина "у зв'язку з новою ситуацією та погрозами в Європі" має модернізувати систему цивільної оборони.

"Нам доведеться зробити додаткові значні інвестиції у хороші системи оповіщення, сучасні вертольоти та інше обладнання. Те саме стосується ефективного захисту критично важливої ​​інфраструктури та постачання у разі кризи", - сказала Фезер.

За її словами, російське вторгнення в Україну повністю змінило ситуацію з безпекою в Європі, а також збільшило ризик гібридних загроз, таких як кібератаки, шпигунство та дезінформація.

Відео дня

Зазначається, що нині Міністерство внутрішніх справ ФРН працює разом із Міністерством оборони над оперативним планом щодо зміни системи цивільної оборони у Німеччині.

Допомога Німеччини Україні - останні новини

Німеччина планує готувати війська США до боїв на східному фронті НАТО. Йдеться про матеріально-технічне забезпечення "воєнного стану" у разі зіткнення з Росією.

В інтерв'ю FAZ генерал-лейтенант Бундесверу Андре Бодеманн сказав, що армія складає новий, довгостроковий план безпеки з акцентом на цивільній обороні.

Вас також можуть зацікавити новини: