У США не ухвалили рішення щодо допомоги Ізраїлю / фото president.gov.ua

Нижня палата Конгресу (Палата представників) у вівторок, 6 лютого, не ухвалила проект закону представників Республіканської партії, у якому було передбачено виділення американської допомоги лише Ізраїлю.

Законопроект розглядали за прискореною процедурою, для його ухвалення потрібно було дві третини голосів конгресменів, і він цієї кількості не зібрав, повідомляє Reuters. Варто зазначити, що у документі було прописано надання ізраїльській державі 17,6 мільярда доларів допомоги.

Раніше Адміністративно-бюджетне управління Білого дому повідомляло, що американський президент Джо Байден накладе вето на проект закону, який підтримали республіканці з Палати представників, у якому не прописано допомогу українській державі.

Відео дня

Допомога США Україні - що треба знати зараз

У США на фоні президентських виборів "застопорилася" допомога Україні для протистояння повномасштабній агресії РФ. Республіканці блокують виділення допомоги, оскільки спершу нібито хочуть розв'язати питання власної безпеки - стабілізувати ситуацію на американському кордоні, який незаконно перетинає велика кількість людей.

Джо Байден ще у жовтні минулого року запропонував Конгресу ухвалити документ, у якому передбачалися кошти на виділення допомоги й Ізраїлю, й Україні, але через представників республіканської партії документ не було ухвалено. 

Сенат США 5 лютого оприлюднив документ, у якому було висвітлено двопартійну пропозицію щодо допомоги Ізраїлю, Україні та охорони кордону. Зазначалося, що Києву запропонували виділити більш як 60 мільярдів доларів. На думку конгресмена-республіканця Тіма Уолберга, Штати можуть ухвалити допомогу Києву упродовж наступних кількох місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: