Експерт вважає малоймовірним новий похід "вагнерівців" на столицю РФ / фото ua.depositphotos.com

Черговий похід членів приватної військової компанії "Вагнер" на Москву є малоймовірним.

В ПВК "Вагнер" зараз особливо немає лідерів у глобальному сенсі, розповів у неділю, 27 серпня, військовий експерт Ян Матвєєв під час ефіру на каналі "FreeДом". "Я думаю, що черговий марш на Москву малоймовірний. У тому числі тому, що серед всіх інших так званих командирів... немає прямо таки медійних публічних персон", - заявив він.

На його думку, знищений ватажок "Вагнера" Євген Пригожин керував ПВК так, щоб в ній не виділялися якісь "надто авторитетні люди, які могли б вийти хоча б на рівень нижче нього самого".

Відео дня

Важливі новини Росії - сьогодні це варто знати

Наприкінці червня "вагнерівці" звинуватили підконтрольних Міноборони РФ військових в обстрілі їхнього табору. Крім того, Євген Пригожин стверджував, що через російське військове керівництво знищено багато окупантів.

Члени ПВК почали заколот, захопили багато військових об'ктів і навіть ліквідували рідкісний російський військових літак і знищили мінімум десять офіцерів РФ. Найманці колонами рухалися на Москву. Російський диктатор Володимир Путіна назвав дії "Вагнера" зрадою. Бунт закінчився "договірняком" - "вагнерівцям" нібито надали гарантії безпеки й відправили учасників заколоту в Білорусь.

Увечері 23 серпня стало відомо, що біля російського міста Твер зазнав аварії літак, в якому перебував Пригожин. Пізніше з'явилася інформація, що ватажок "Вагнера" ліквідований.

Вас також можуть зацікавити новини: