Названо імена офіцерів РФ, ліквідованих завдяки знищенню найманцями російського Іл-22М / скріншот

Під час короткого заколоту в РФ члени приватної військової компанії "Вагнер" під керівництвом Євгена Пригожина збили рідкісний російський військовий літак Іл-22М, завдяки цьому було ліквідовано 10 офіцерів супротивника, які були членами екіпажу.

Знищені, зокрема, два майори - Олександр Свиридов і Геннадій Бєлякін, а також підполковник Артем Милованов, написав у своєму каналі в Telegram офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (позивний - "Штірліц") і показав фотографії "вантажу 200".

Український воїн додав, що також мінусовані два ворожих старших сержанти - Віктор Подрепний та Олексій Скриков.

Відео дня

"...Екіпаж Іл-22 успішно демобілізований завдяки "вагнерівцям": ...капітан Віктор Попов; ...капітан Артем Шароглазов; ...капітан Ігор Волочилов; ...лейтенант Микита Голубєв; ...старший прапорщик Сергій Старенький", - поділився "Штірліц".

Названо імена офіцерів РФ, ліквідованих завдяки знищенню найманцями російського Іл-22М / фото t.me/a_shtirlitz

Бунт Пригожина в РФ - що потрібно знати

Члени ПВК "Вагнер" 24 червня захопили в Ростові-на-Дону і у Воронежі важливі військові об'єкти й почали колонами рухатися у бік Москви. Крім того, найманці ліквідували кілька вертольотів і літак-ретранслятор Іл-22. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на озброєнні армії РФ є не більше 10 таких "пташок".

Заколот "вагнерівців" спалахнув після того, як 23 червня Євген Пригожин звинуватив підконтрольних Міноборони РФ військових в обстрілі тилового табору найманців. Ватажок ПВК стверджував, що російське військове керівництво винне у ліквідації великої кількості окупантів, і пригрозив покаранням.

Але заколот не затягнувся надовго - вже ввечері 24 числа стало відомо, що Пригожин після телефонної розмови з білоруським псевдопрезидентом Олександром Лукашенком вгамував своїх посіпак. Повідомлялося, що "вагнерівці" отримали гарантії безпеки і можуть вирушити у Білорусь. 27 червня Лукашенко заявив, що ватажок "Вагнера" вже у Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: