Син екс-президента Ічкерії розповів подробиці щодо ставлення чеченців до Кадирова / скріншот

Жоден чеченець не підтримує главу Чечні Рамзана Кадирова, для них він ніхто.  Про це заявив чеченський громадський та політичний діяч, син колишнього президента Республіки Ічкерія Аслана Масхадова – Анзор Масхадов. 

"Чеченська республіка Ічкерія окупована. Ніколи у Грозному не вирішувалося, хто буде наступним зрадником чеченського народу. Це завжди вирішувалося у Кремлі. Під час Першої російсько-чеченської війни у Кремлі приймали рішення, хто буде їхньою маріонеткою. Тоді це був Доку Завгаєв. Під час Другої російсько-чеченській війні також у Кремлі було вирішено поставити старшого Кадирова, якого вони самі й вбили, а замість нього поставили сьогоднішнього Кадирова", – наголосив Масхадов в ефірі "Еспресо".

Син екс-президента Ічкерії зауважив, що "люди, які виїжджають з окупованої Ічкерії, намагаючись уникнути мобілізації, розповідають, що там відбувається".

Відео дня

"Вони вважають Кадирова овочем, бо цей зрадник чеченського народу справді перетворився на овоча", – резюмував Масхадов. 

Рамзан Кадиров – це варто знати

Рамзан Кадиров перебуває на посаді глави Чечні з 2007 року. Місяцями в мережі активно обговорюють можливі проблеми з його здоровʼям. Особливо загострилися ці чутки в останні дні. 

Так, активно розганяється тема про те, що Кадиров перебуває в комі в одній із московських лікарень. Йому нібито пересадили нирку, проте орган не прижився.

Деякі ЗМІ та особи навіть повідомляли про його смерть, проте у ГУР МО це спростовували. Зокрема, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив, що Кадиров у важкому стані, проте "найдобріших новин" поки немає. 

Примітно, що у Кремлі намагаються уникати коментарів щодо здоровʼя Кадирова. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що це не компетенція адміністрації російського президента. 

Водночас на каналі Кадирова у Телеграм продовжують зʼявлятися відео попри чутки про його стан. Так, 22 вересня він нібито зустрівся з головою МНС у Москві. 

Вас також можуть зацікавити новини: