Таліби не планують відновлювати пост президента в країні \ фото REUTERS

Лідери терористичного руху "Талібан" сформують раду з 12 осіб для управління Афганістаном.

Про це повідомили джерела видання Foreign Policy. За їхніми даними, управляти міністерствами запропонують і деяким членам минулої адміністрації. Так таліби планують сформувати адміністрацію, прийнятну для міжнародного співтовариства.

За словами джерела, до Ради увійдуть глава політичного офісу талібів Абдул Гані Барадар, глава військової комісії руху Мухаммед Якуб і член терористичного угруповання "мережа Хаккані" Халіль аль-Рахман Хаккані.

Відео дня

Читайте такожЛідери країн G7 на екстреній зустрічі обговорюють ситуацію в Афганістані

Також видання повідомляє, що таліби хотіли б включити до Ради Ахмада Масуда, який очолив сили опору талібам в провінції Панджшер. "Талібан" не планує відновлювати в Афганістані пост президента чи іншого одноосібного лідера, при цьому деяким членам попереднього уряду можуть запропонувати міністерські пости, передає kommersant.

Ситуація в Афганістані

15 серпня терористичний рух "Талібан" зайняв Кабул, а потім оголосив про контроль над усім Афганістаном. Того ж дня президент Ашраф Гані покинув країну. Представник руху "Талібан" Сухейль Шахін повідомив, що в Афганістані створять спеціальний комітет для розробки нового проекту конституції. Також таліби готуються до штурму Панджшера.