Долю Путіна може вирішити домовленність США з Китаєм - політолог

На його думку, Захід повинен використати бажання Путіна жити для повної капітуляції Росії.

США можуть домовитись із Китаєм про подальшу долю президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі програми "Студія Захід з Антіном Борковським" на телеканалі "Еспресо".

"Путіна більше цікавить власне життя. І він розуміє зараз, що йому термінового потрібно домагатися перемир'я. Тому він не пішов на цю провокацію. Але чому не пішов? Він здійснив злочин. Були вбиті 20 людей в атаці на потяг у Дніпропетровській області, але на повномасштабні злочини – килимове бомбардування Києва, ліквідація воєнно-політичного керівництва України, яких від нього вимагали ультрафашисти, він не пішов. Тому, що він хоче жити", - пояснив експерт.

На думку політолога, Захід повинен використати бажання Путіна жити для повної капітуляції Росії.

"Цими днями я багато міркував на цю тему і мені спала на думку така ідея, що непогано б американцям поговорити про це з Китаєм. Китайці можуть вмовити його, він їм повірить – запропонувати забрати всіх своїх дітлахів, коханок, улюбленого друга Ковальчука чи Патрушева, і поїхати в Китай, щоб там заможно жити. В ці дні стало зрозуміло, що це його вразливе місце. Він не хоче долі Каддафі, він розуміє, що цей лом уже грюкає йому в спину. І мені здається, що при вдалій розмові з китайськими товаришами, які також не зацікавлені в продовженні війни за економічними причинами, все може вийти", - зазначив Піонтковський.

За словами політолога, китайці влаштували своєрідний тест.

"Штовхаючи Путіна на війну, вони керувались словами Лао-Цзи: "Мудрий повинен сидіти на березі річки й чекати, поки труп ворога пропливе повз тебе". Вони чекали, який труп пропливе. Якби Захід, американці не насмілилися надати військову допомогу і Путін переміг би, то перед ними проплив би труп американського ворога. А зараз перед ними явно пливе труп Путіна. Потрібно їх переконати підібрати цей труп", - підсумував він.

Як раніше повідомляв УНІАН, лише один світовий лідер може забезпечити Путіну тиху старість, коли він програє війну проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: