Експерт пояснив, чому Путін боїться загальної мобілізації \ фото REUTERS

Указ президента РФ Володимира Путіна про збільшення армії свідчить про те, що він хоче збільшити реальну кількість військовослужбовців. Також це  рішення означає відмову від масштабної мобілізації.

Про це ТСН розповів російський публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, зовні указ про мобілізацію виглядає, як "крок воїна, командира, який веде націю на війну з нацистськими ворогами".

Відео дня

"Рішенням про збільшення армії на 143 тис. він (Путін - Ред.) планує знайти резервістів і так званих військових добровольців. Фактично - найманців. І ми бачимо, де він їх нашкрібує - у в'язницях. Його улюбленець, колишній зек Пригожин (власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин - ред.) їздить по місцях ув'язнення і обіцяє волю, фінансову винагороду. Усе це говорить про одне, що, незважаючи на усі зусилля пропаганди, соціальної підтримки війни у суспільстві немає. Коли головнокомандувач, президент боїться оголосити всезагальну мобілізацію, то це показує, що ця війна за великим рахунком - війна однієї людини", - наголосив Піонтковський.

Як повідомляв УНІАН, раніше Піонтковський заявив, що росіяни хочуть переговорів з Україною через зміну ситуації на полі бою, тому диктатор Путін шукає собі "переговірника". Спочатку ним був президент Франції Макрон, потім турецький лідер Ердоган. Зараз вибір може впасти на главу Китаю Сі Цзіньпіна.

Вас також можуть зацікавити новини: