Байден обіцяв підтримувати Україну у війні і надалі / фото president.gov.ua

Громадяни Сполучених Штатів Америки мають чітко знати, чому подальша підтримка України відповідає їхнім національним інтересам.

Таку думку висловив колишній посол Штатів в Україні, аналітик Атлантичної ради Джон Гербст, пише Голос Америки. "Єдине, чого вкрай потребує Україна, і що ми продовжуємо відмовлятися надати - це чітке проголошення наших стратегічних цілей.Я маю на увазі, що це безглузде порожнє "стільки, скільки потрібно" не означає абсолютно нічого", - сказав він.

Гербст впевнений, що у разі оголошення чіткої мети Штатів, затримок та дискусій навколо фінансової допомоги українській армії не виникало б. Тому Джо Байдену треба записати відеозвернення до американців, у якому він пояснив би, чому перемога України відповідає інтересам США.

Відео дня

За його словами, Росія хоче підірвати НАТО та змінити форму міжнародного порядку, а це коштуватитиме Штатам "грошей та життів". Натомість допомога Україні здійснюється на рівні 3-3,5% оборонного бюджету США. Крім того, за перебігом війни та реакцією Заходу уважно слідкує Китай.

Допомога Україні від США: що відомо

У лютому цього року Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки повідомили, що з початку повномасштабної війни вони надали Україні допомогу на суму близько 50 мільярдів доларів.

Президент США Джо Байден заявляв, що вони будуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини: