"Для Європи це буде вигідно": Дуда про вибухи на "Північних потоках"

Анджей Дуда зазначив, що "спокійно" чекає результатів розслідування.

Президент Польщі Анджей Дуда не став оцінювати достовірність повідомлень про нібито причетність проукраїнського угруповання до вибухів на газопроводах "Північний потік" і "Північний потік-2".

Дуда в інтерв'ю CNN заявив, що вважає їх знищення корисним для Європи.

"Я не знаю, чи можна говорити про те, що це була проукраїнська диверсія. Але я скажу, що якщо "Північний потік" припинить існування і по ньому не можна буде постачати газ до Європи, то для Європи це буде вигідно, буде корисно", - зазначив польський лідер.

За його твердженням, "Росія використовувала газ як інструмент, щоб домінувати в Європі".

"Я спокійно чекаю результати розслідування. Я сподіваюся, що в майбутньому ми дізнаємося, хто несе відповідальність за ці дії", - додав Дуда.

Вибухи на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2": деталі

Наприкінці вересня 2022 року в російських газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" різко впав тиск

7 березня 2023 року газета "New York Times" опублікувала матеріал з розвідданими про те, що атаку на газопроводі здійснила нібито "проукраїнська група", але причетність Уряду України до цього не знайдена. У США закликали "не забігати вперед" з висновками щодо інцидентів на російському газопроводі, а міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус взагалі вважає, що атака на нитки "Північного потоку" могла бути операцією "під чужим прапором".

Міністр оборони Олексій Резніков заперечує причетність України до підриву газопроводів РФ.