Джонсон їде до США лобіювати інтереси України \ фото Офіс президента

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зустрінеться цього тижня з американськими республіканцями з метою чинити тиск на США, щоб вони продовжували допомагати Україні.

Джонсон повинен виступити в приватному республіканському клубі у Вашингтоні сьогодні ввечері, заявив конгресмен Джо Вілсон, член Комітету Палати представників у закордонних справах. Він також повинен зустрітися з групою сенаторів-республіканців, заявив сенатор США Тодд Янг, хоча і сказав, що не знає точних термінів переговорів, повідомляє Reuters.

Потім у планах Джонсона обговорити в Atlantic Council необхідність "єдності і підтримки Заходу для України і того, що ще можна зробити проти загрози, яку становить Росія".

Відео дня

Видання нагадало, що республіканці отримали більшість у Палаті представників на початку цього року і деякі з них закликали припинити військову та іншу допомогу Україні.

У свою чергу Джонсон прагнув позиціонувати Великобританію як головного союзника України на Заході і продовжує робити це.

Підтримка Джонсона

Колишній прем'єр-міністр Великобританії є одним з найзатятіших партнерів і союзників Києва з самого початку вторгнення РФ. Він забезпечив значну військову допомогу ЗСУ та підтримав багато ініціатив, спрямованих проти російської агресії.

В рамках економічного форуму в Давосі Джонсон закликав не вірити ядерним погрозам Путіна і сфокусуватися на передачі Україні інструментів, які забезпечать перемогу.

Вас також можуть зацікавити новини: