Олександр Коваленко вказав на прокол кривавої журналістики РФ в інтерв'ю з Пригожиним / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вказав на "прокол" кривавої журналістики РФ на прикладі "гучного" інтерв'ю із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Йдеться про "колаборацію" засновника проекту WarGonzo Семена Пєгова з Пригожиним, які записали спільний ролик-інтерв'ю про війну в Україні та оцінку подій очима ватажка ПВК. Коваленко у своєму Telegram зазначив, що Пєгов - одна з найбільш "яскравих" особистостей в пулі російських "воєнкорів".

Його завдання полягало в тому, щоб розповідати про війну в Україні виключно з позицій дискредитації ЗСУ. Завдяки своїй жорсткості, зокрема, навмисних розстрілів українських військових заради інсценувань та яскравих сюжетів, Пєгов швидко пробився в "еліту" російської кривавої журналістики. Але тепер, судячи з усього, у нього є інші "господарі", зазначає Коваленко.

Відео дня

Військово-політичний оглядач вказує, що інтерв'ю з Пригожиним є нетиповим для російських пропагандистів, в матеріалах яких зазвичай чітко помітно "руку" Кремля. 

"Інтерв'ю, яке повністю руйнує російський міф про непереможність, про результативність "СВО" і взагалі про міць російської армії. Це вказує на те, що в російському пропагандистському середовищі зараз відбуваються досить показові бродіння", - вважає Коваленко. 

На його думку, зараз в РФ відбуваються процеси поділу на групи впливу, які стали підсумком провалу так званої "СВО" Путіна.

"Провал "СВО" та неминучість повної поразки у війні змушує придворних шавок шукати нових покровителів, відбиватися від колишнього стада і прислужувати новим лідерам, з якими виживаність може бути більш перспективною, ніж в колишньому стійлі. І дане інтерв'ю тому яскравий приклад", - стверджує Коваленко. 

Пригожин проговорився Пєгову, що скоро закриє ПВК"Вагнер"

Нагадаємо, що в одному з фрагментів свого "відвертого" інтерв'ю (так цей матеріал рекламують російські ЗМІ), Пригожин проговорився, що незабаром ПВК "Вагнер" зникне. Про це він заявив, коментуючи проблему постачаннями снарядами на війні в Україні. 

При цьому засновник ПВК "Вагнер" вказав, що не переживає з цього приводу, оскільки його найманці увійдуть в історію Росії. 

Вас також можуть зацікавити новини: