Путін обрав найгіршу стратегію для майбутнього Росії / фото REUTERS

У Путіна закінчився запас "червоних лінії" і підвищення ставок.

"Він так і не наважився оголосити велику війну Україні, хоча забув сказати те, чого від нього найбільше очікували - про перспективи, цілі та стратегію цієї кривавої російсько-української війни. Але найголовніше те, що в промові Путіна так і не знайшлося місця або натяку на яскраві перспективи спільної співпраці Китаю і Росії на противагу колективному Заходу і окремо - США. Для України і США це вкрай важливо - Китай не наважився відкрито підтримати агресію Росії і протиставити себе всьому заходу", - написавсоціолог Віктор Небоженко.

Він вважає, що Путін вже залишився один на один у боротьбі проти Заходу.

Відео дня

"Вся інша соціально-економічна частина промови Путіна - звичайний спам, який всі 20 років був візитною карткою російського президента. А той факт, що режисери, які транслюють промову Путіна, вперто відмовлялися показувати серед учасників засідання живого і щасливого Пригожина - погана ознака для господаря ПВК "Вагнер". Хоча ідея посварити під час війни прибитий і заляканий російський народ з російськими олігархами і вищою бюрократією належить Пригожину, але використана була Путіним в його промові", - написав Небоженко.

Експерт стверджує, що Путін вибрав найгіршу стратегію для майбутнього Росії.

"Ні кроку назад у війні з Україною і всьому Заходом, але і не кроку вперед, бо не можна одночасно рухатися вперед в "світле майбутнє" поодинці від усього світу, умовах жорстких санкцій і терпіти поразки в російсько-українській війні від колективного заходу, який вже не зупиниться поки не доб'є режим особистої влади Путіна. І всі, хто сидить в залі, покірно слухаючи монотонну, формальну промову Путіна, прекрасно розуміли все це, але кожен з них таємно сподівається, що він врятується після катастрофи режиму, а зникне один Путін", - додав він.

Виступ Путіна 21 лютого

Напередодні повномасштабної річниці вторгнення в Україну, виступив з посланням до Федеральних Зборів. Російські ЗМІ стверджували, що під час свого виступу глава Кремля нібито "планує озвучити свою власну оцінку подіям, що відбуваються на війні в Україні та світі".

Насправді Путін розповідав про уявні успіхи вітчизняної економіки і звинувачував у всіх гріхах Захід.

Також Путін оголосив про тимчасову зупинку участі в договорі про стратегічне наступальне озброєння під час свого послання Федеральним Зборам. Він зазначив, що відносини Росії і заходу деградували, і що "все залишилося в минулому".