Путін пообіцяв Білорусі "Іскандери" через образу на Сі Цзіньпіна / УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував рішення лідера РФ Володимира Путіна з приводу розміщення потенційних носіїв ядерної зброї в Білорусі, яке той зробив в розріз з обіцянками, що раніше давав Китаю.

Російський диктатор в рамках переговорів з лідером КНР в Москві хотів заручитися підтримкою Сі Цзіньпіна, щоб "заморозити" конфлікт в Україні, але, не добившись свого, дістав свій "ядерний козир", пояснив Подоляк в ефірі з російською журналісткою Юлією Латиніною. 

"Він проявив свою суб'єктність в тому сенсі, як сам це розуміє. Перше - він знову почав говорити про ядерну зброю, друге - він вирішив, що його "ефектна" заява про розміщення ядерної зброї в Білорусі всіх сильно залякає, третє - він показав, що в цій війні з ним говорити нема про що, тому що він буде постійно підвищувати ставки", - вказав він.

Подоляк вважає, що рішення дати ядерну зброю Білорусі, перш за все, пояснюється своєрідною внутрішньою істерикою з боку Путіна. 

"Істерика - безсумнівно, афективна поведінка - безсумнівно, класичні клінічні ознаки неспроможності психіки у цієї людини на обличчя, і не тільки у нього, а у російської еліти", - вказав Подоляк. 

Путін поставив главу КНР в незручне становище

Нагадаємо, що 20 березня лідер Китаю приїхав з візитом до Москви в рамках свого неформального візиту до російського лідера Володимира Путіна.

Тоді в спільному комюніке, крім заяв про спільне партнерство, сторони зафіксували, що "всі ядерні держави повинні утримуватися від розміщення ядерної зброї за кордоном". 

Вже 25 березня російський диктатор в інтерв'ю місцевим ЗМІ заявив, що готовий передати Білорусі один ОТРК "Іскандер" - потенційний носій ядерної зброї. Це на думку деяких експертів поставило владу Китаю в незручне становище. 

Вас також можуть зацікавити новини: