Facebook підкреслив, що ця Політика застосовна до всіх її платформ \ фото REUTERS

Facebook блокуватиме весь контент, пов'язаний з рухом "Талібан". Для цього вже є група спеціальних модераторів.

"Відповідно до законодавства США "Талібан" санкціонований як терористична організація, і ми заборонили їм користуватися нашими послугами відповідно до нашої політики щодо небезпечних організацій. Це означає, що ми видаляємо облікові записи, які ведуть таліби або від їх імені, І забороняємо їх хвалити, підтримувати і представляти", - сказав представник компанії.

Також в прес-службі компанії повідомили, що у них вже є спеціальна команда афганських експертів, які є носіями мов дарі і пушту і знають місцевий контекст, допомагаючи виявляти і сповіщати модераторів про нові проблеми на платформі.

Відео дня

Читайте такожБайден виступив із заявою щодо ситуації в Афганістані (відео)

Facebook підкреслив, що ця політика застосовується до всіх її платформ, включаючи Instagram і WhatsApp. Компанія запевняє, що буде оперативно реагувати на виявлені порушення.

Інші соцмережі також переглянуть свою політику щодо використання своїх ресурсів талібами. Наприклад, Twitter вже заявив, що насильницькі заклики і терористичні настрої неприпустимі на їхній платформі, передає 112ua.tv з посиланням на ВВС.

Ситуація в Афганістані

15 серпня рух "Талібан" увійшов до Кабула. Його члени не стали штурмувати місто і запропонували мирний перехід влади.

Того ж дня президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку і втік з країни.

Джо Байден про ситуацію в Афганістані

Президент США Джо Байден вважає, що влада Афганістану здалася у боротьбі з рухом "Талібан", незважаючи на потужну підтримку з боку США. Також він зазначив, що не шкодує про рішення вивести американські війська з Афганістану.