Франція може почати закупівлю боєприпасів не тільки в ЄС / фото Defense Express

Франція переглядає свою позицію щодо закупівлі боєприпасів для України виключно в Європі.

У зв'язку зі зростаючими побоюваннями, що ЄС може не виконати свої зобов'язання з постачання мільйона артилерійських снарядів в Україну до березня, Франція тепер відкрита до можливості закупівель у іноземних постачальників, але тільки в тому випадку, якщо ЄС не зможе вкластися в березневий термін, пише Politico.

Це є помітним відступом від традиційної політики Франції, що віддає перевагу європейським озброєнням і боєприпасам.

Відео дня

Проблеми з боєпрпасами від ЄС для України - деталі

В даний час ЄС поставив Україні лише близько третини від обіцяного обсягу. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив сумнів у виконанні поставленого завдання, вважаючи його надмірно амбітним.

Однак представник Європейської служби зовнішніх зв'язків Бенедикт фон Зеерр-Тос зберігає оптимізм, вважаючи, що термін може бути продовжений до 2024 року. Величезна потреба України в боєприпасах призводить до того, що європейські запаси і виробничі потужності відчувають значне навантаження.

ЄС планував збільшити поставки через Європейський фонд миру та спільну ініціативу щодо закупівель, але зіткнувся з внутрішніми розбіжностями щодо включення боєприпасів, що не належать до ЄС.

Тепер, коли необхідність підтримки України зростає, в Європі все частіше звучать заклики розглянути можливість закупівлі боєприпасів за межами ЄС. Така зміна стратегії підкреслює актуальність підтримки України при дотриманні балансу інтересів європейської оборонної промисловості.

Вас також можуть зацікавити новини: