Війна в Ізраїлі значно вплинула на скорочення поставок снарядів в Україну / Defense Express

Поставка артилерійських снарядів в Україні з початку військового конфлікту в Ізраїлі скоротилися на третину. Про це пише ABC News з посиланням на заяву одного з українських чиновників.

Відзначається, що під час свого вчорашнього візиту до Києва міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив, що здатність України "вступити в бій з ворогом", буде багато в чому залежати в тому числі від продовження військової допомоги США, включаючи боєприпаси.

Однак поставки зброї знаходяться під додатковим тиском через війну на Близькому Сході, зазначає видання.

Відео дня

Зокрема, напередодні візиту Остіна український чиновник повідомив ABC News, що поставки США артилерійських снарядів стандарту НАТО в Україну скоротилися "більш ніж на 30%" з початку війни Ізраїлю проти ХАМАС.

"Вони (офіційні особи США) говорили нам, що це не вплине на зобов'язання (США), але це вплинуло", - сказав український чиновник.

Він також сказав, що поставки цих артилерійських снарядів становлять "близько 60-70% від загальних поставок України".

У той же час високопоставлений представник Міністерства оборони США заявив, що скорочення боєприпасів "не має абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Секторі Гази". Він пояснив, що президентські пакети повноважень щодо скорочення запасів "починають складатися за кілька тижнів до цього, тому немає ніякого зв'язку між тим, що відбувається в Секторі Гази, і тим, що відбувається в Україні".

Військова допомога для України

Незабаром після початку війни Ізраїлю і ХАМАС Пентагон підтвердив, що віддав 155-мм снаряди з Європи замість України Ізраїлю. Водночас у Міноборони запевнили, що США вистачає ресурсу забезпечувати боєприпасами як Україну, так і Ізраїль.

20 листопада США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $100 мільйонів. Цей пакет включає в себе додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання.

Вас також можуть зацікавити новини: