Генерал Бен Годжес звинуватив уряд України у провалі мобілізації / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото Генштаб ЗСУ

Колишній головний військовий США у минулому головнокомандувач армією Бен Годжес звинуватив уряд України та Верховну раду у провалі української мобілізації.

За його словами, брак людей на фронті - це не провина ЗСУ, а показник неспроможності чиновників та законодавців приймати рішення. Зараз армія України могла б воювати проти РФ ще плюс 2 мільйонами чоловіків, але цього не сталося, уточнив Годжес NV.  

Генерал сказав, що для нього це все неймовірна історія. 

Відео дня

"Коли я чую, що не вистачає військ, що у командирів закінчуються люди, то для мене це неймовірно! Тому що я знаю, що є понад 2 мільйони українських жінок і чоловіків призовного віку, які придатні до військової служби", - сказав він. 

За словами військового, йдеться про українців як всередині, так і за межами держави. Ними вже давно можна було б заповнити ті підрозділи, у яких не вистачає людей, уточнив Годжес. 

"Це провал не армії. Це неспроможність уряду і Верховної Ради змінити закони", - вважає він.

На думку Годжеса, треба міняти систему мобілізації таким чином, щоб українки та українці мали впевненість, що не підуть "голими" та непідготовленими у бій - щоб кожний з них знав, що про їхню родину подбають. 

Зараз населення України не вірить, що буде убезпечене, тож не йде до армії,  резюмував він.

У ВР відповіли на скандали щодо дій ТЦК

Зазначимо, що частково у суспільстві існують різні настрої щодо мобілізації через скандали, пов'язані з неправомірними діями представників ТЦК. В мережі доволі часто викладають фрагменти відео або інформацію щодо різних правопорушень при спробі дати чоловіку повістку.

Нещодавно представник уповноваженого ВРУ з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононеко уточнив, скільки подібних роликів дійсно правдиві з точки зору участі представників ТЦК у скандалах. 

Вас також можуть зацікавити новини: