Хабек анонсував ще одну систему IRIS-T Україні разом із Гельмутом Раухом / Колаж УНІАН, фото соціальні мережі, фото wikipedia.org

Віце-канцлер Німеччини, очільник Мінекономіки Роберт Хабек сьогодні в Києві: на честь візиту чиновник повідомив про плани підтримати ЗСУ додатковою ППО IRIS-T разом із Гельмутом Раухом. Три системи вже передали Україні, нагадав глава компанії-виробника Bild.

"Три наші системи вже перебувають в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна - всього за кілька тижнів", - сказав він.

Зі свого боку Хабек висловив упевненість у тому, що Україною Путін не обмежиться: якщо доб'ється успіху там, неодмінно продовжить війну з іншими.

Відео дня

"Тому для нашої безпеки і миру в Європі важливо, щоб Україна успішно захищала себе і щоб ми їй допомагали", - пояснив він.

Чиновник уточнив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно.

Biid нагадав, що приїзд Хабека спеціальним потягом до Києва - другий за рахунком офіційний візит чиновника до України з початку повномасштабної війни. Разом із віце-канцлером Німеччини в Україну прибув "батько" Iris-T SLM Гельмут Раух. Останній очолює збройову компанію Diehl Defence, яка виробляє згадані зенітно-ракетні комплекси.

Очікується, що в Києві німецька делегація зустрінеться з президентом Зеленським, главою Мінекономіки Юлією Свириденко, а також міністром енергетики Германом Галущенком. Далі Хабек поїде з візитом до Молдови для переговорів із главою уряду Доріном Речаном.

Минулий візит Хабека в Україну

Минулий візит віце-канцлера ФРН виявився несподіванкою для України. Він приїжджав трохи більше як рік тому - 3 квітня 2023 року.

Тоді його візит висвітлював німецький Spiegel. Чиновника в поїздці також супроводжувала невелика делегація: тоді в Україну приїхали представники німецького бізнесу. Метою візиту було обговорення питань щодо відновлення України, а також щодо розвитку співпраці в галузі енергетики.

Вас також можуть зацікавити новини: