Коваленко впевнений, що Ізраїлю необхідно провести жорстку чистку кадрів в армії / фото ua.depositphotos.com

Армія Ізраїлю давно деградувала і загрузла у внутрішніх, нерозв'язних проблемах корупційного і внутрішньополітичного характеру. І ці проблеми себе явили у всій трагічній "красі" під час вторгненні в країну палестинського угруповання ХАМАС 7 жовтня, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"При всій повазі до колишніх досягнень ізраїльської армії минулого, мені було відомо про її проблеми сучасності. І кожен раз, коли мені якийсь "розумник" приводив Ізраїль як країну всю свою історію воюючу ефективно, я ставив у відповідь питання - всю історію воюючу з ким? З країною з танками, авіацією, флотом, крилатими і балістичними ракетами?" - вказав експерт.

При цьому він запропонував уявити, що відбувалося б в Ізраїлі сьогодні, якби його атакував не ХАМАС, а Іран.

Відео дня

"Так, відіб'ються. Але якщо не змінять внутрішню і зовнішню політику, не проведуть жорстку чистку кадрів, - деградація продовжиться", - упевнений Коваленко.

Також оглядач зазначив, що терористичне угрупування ХАМАС мало дуже високий, секретний рівень підготовки до удару.

Вторгнення ХАМАС в Ізраїль - реакція Байдена

Як писав УНІАН, президент США Джо Байден запевнив, що повністю підтримує право Ізраїлю на самооборону. Він поговорив телефоном з Прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, який сказав, що "буде потрібно тривала і тривала боротьба, у якій Ізраїль здобуде перемогу".

Вас також можуть зацікавити новини: