Ізраїль відмовляється від прямих випадів проти Тегерана / фото ua.depositphotos.com

Видання BILD з посиланням на фахівців Близькосхідного центру Le Beck, який базується в Бахрейні і Саудівській Аравії зазначає, що нинішній конфлікт Ізраїлю і ХАМАСу дуже тривалий і має безліч відправних точок для більш широкої ескалації. 

На думку аналітиків, противники можуть створити проти Ізраїлю 5 фронтів, зокрема з боку: Сектора Гази, Лівану, Сирії, Ірану, Палестини.

Іран і його союзники зробили проблему палестинців опорою своєї ідеології і тому не можуть просто залишатися осторонь, вважають в Le Beck.

Відео дня

Стверджується, що Іран вже продемонстрував, що може почати війну на кілька фронтів. Однак Ізраїль відмовляється від прямих випадів проти Тегерана, то поки що війна на кілька фронтів малоймовірна. 

Війна Ізраїлю проти ХАМАС - подробиці

Розвідка США зібрала конкретні дані, які ставлять під сумнів безпосередню причетність Ірану до планування, фінансування або схвалення нападу Хамасу на Ізраїль.

Йорданія перекидає додаткові війська до кордону з Ізраїлем. Цей крок послідував після заяв жителів Йорданії про намір прорвати кордон і вторгнутися в Ізраїль в найближчу п'ятницю

Вас також можуть зацікавити новини: