Політолог оцінив шанси наступу Росії на Литву та погрози Путіна щодо країн НАТО

За його словами, Москва намагається підвищити ставки, щоб розпочати певні політичні переговори та отримати вигідні для себе умови.

Через припинення транзиту між Калінінградською областю і основною територію Росії з Кремля звучать все агресивніші погрози у бік Литви. Від цього російського шантажу можуть бути несподівані наслідки.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив український політолог Петро Олещук.

Він наголосив, що це – типовий шантаж від російської влади. У такий спосіб Москва намагається підвищити ставки, щоб розпочати певні політичні переговори та отримати вигідні для себе умови. 

"Коли Росія переходить до абсолютно агресивних погроз про захоплення і знищення, то, скоріш за все, реальних аргументів в них немає. Паралельно з цими жорсткими заявами вони вже починають готувати громадян до нової реальності. Соловйов, наприклад, розповідає, що в Калінінград все постачатимуть через море", – наголосив Олещук.

На думку експерта, цілком реально, що Путін та його оточення справді вірять, що Росія - рівноцінний суперник для НАТО. Однак ресурсів, щоб воювати з Альянсом у російської армії через війну в Україні немає.

"Якщо вони реально будуть вважати, що можуть у якийсь військовий спосіб розв'язати питання, пов’язані з країнами НАТО, то це буде дуже швидке завершення історії цієї "недоімперії", – наголосив політолог.

Конфлікт Литви і Росії через блокаду Калінінградської області

Як раніше повідомляв УНІАН, Литва з 18 червня припинила транзит підсанкційних вантажів між Калінінградською областю і основною територією РФ.

Згодом губернатор Калінінградської області Антон Аліханов заявив, що рішення Литви про заборону транзиту є "економічним задушенням регіону". За словами Аліханова, влада буде домагатися перегляду рішення. 

Пізніше член Ради Федерації Андрій Клішас заявив, що "спроба встановлення транспортної блокади Калінінградської області з боку Литви є порушенням суверенітету Росії над цим регіоном".

При цьому у Росії пригрозили відповіддю Литві на транспортну блокаду підсанкційних товарів в Калінінградській області.

Вас також можуть зацікавити новини: