Білорусь отримує зброю з Китаю / фото REUTERS

На початку січня Китай доставив у Білорусь вантаж військового призначення, повідомляє моніторингова група"Беларускі Гаюн".

Повідомляється, що китайська авіакомпанія Air China Cargo здійснила чотири вантажних рейси поспіль з Урумчі в Національний аеропорт "Мінськ". 

"Примітно, що всякий раз літак паркували на VIP-парковці, призначеної для стоянки літака Лукашенка. Ця стоянка дає цілий ряд переваг, включаючи можливість швидко розвантажитися і відвезти вантаж, уникаючи "зайвих очей", - йдеться у повідомленні.

За даними спостерігачів, рейси відбулися 8, 9, 10 і 11 січня.

"Борт Air China Cargo доставив до Білорусі військову техніку з Китаю. Вантаж, ймовірно, не проходив митне очищення і відразу покинув аеропорт, тому що навколо місця стоянки військовому вантажу ніде розташуватися, щоб не привертати додаткової уваги і не стояти під відкритим небом", - повідомляє моніторингова група.

Що ж конкретно привезли чотирма бортами, поки невідомо, але все вказує на те, що це вантаж військового призначення, впевнені спостерігачі.

Лукашенко і Путін зустрілися - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 28 січня на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним Лукашенко поскаржився, що Україна і країни Балтії шукають кращого життя "за морями", хоча замість цього могли б працювати з РФ.

"Думаю, вони повернуться до нас. Діватися нікуди", - заявив Лукашенко.

Вас також можуть зацікавити новини: