Заспівала на руїнах драмтеатру в Маріуполі китаянка назвала українців нацистами / скріншот

Оперна співачка з Китаю Ван-Фан, яка незаконно відвідала тимчасово окупований Маріуполь і цинічно заспівала "Катюшу" на руїнах драмтеатру, зробила скандальну заяву про українців. Вона повторила кремлівські наративи про "українських нацистів", які вбивають дітей.

"Я не тільки співачка, я ще й мама двох дітей. Тому, коли я побачила в репортажах ЗМІ, як українські нацисти вбивають дітей, це викликало в мені шквал гнівних емоцій. Я весь час хотіла приїхати на Донбас, подивитися, як там живуть люди і діти. Сподіваюся, що я зможу для них щось зробити",-заявила китайська виконавиця під час прес-конференції, відео з якої опублікували ряд ЗМІ.

Крім того, вона згадала про меморіал загиблим дітям, так звану "Алею анголів", на якій часто спекулюють російські пропагандисти.

"Полонених українських нацистів доставили в цей музей, щоб показати їм "наслідки" їхніх дій. Я теж хотіла там побувати. Я мама, для мене це дуже важливо", - заявила Ван-Фан.

Оперна співачка Ван-Фан - що відомо про невипадкову "туристку"

Ван Фан народилася в 1985 році в провінції Ляонін. Вона закінчила Шеньянську консерваторію, після чого працювала викладачем вокалу.

Її зірка запалилася після участі в Національному Гран-прі молодих співаків у 2013 році. Тоді вона увійшла в десятку найкращих виконавців Китаю, а в 2014 році виконала "Гімн героям" на сцені гала-концерту весняного фестивалю CCTV, що зробило її неймовірно популярною. У Китаї її називають "Ангел червоного співу".

Її чоловік Чжоу Сяопін - відомий блогер та політичний діяч. Він є членом 14-го Національного комітету Народної політичної консультативної ради Китаю. Сяопін прославився завдяки різким антиамериканським висловлюванням, активною критикою всього, що пов'язано із Заходом,та затятою підтримкою комунізму.

Турне тимчасово окупованою частиною України – головні новини

Минулого тижня в мережі з'явилося відео, на якому Китайська оперна співачка Ван-Фай на руїнах драмтеатру в Маріуполі, який розбомбили разом з людьми росіяни, виконує російську пісню "Катюша".

Китайська делегація незаконно перетнула кордони України, у зв'язку з чим МЗС України вимагало пояснень від Пекіна з приводу мети перебування їхніх громадян на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, а також у Криму.

Крім того, Україна має намір видати заборону на в'їзд для всіх китайських блогерів і співаків, які відвідали Маріуполь.

Вас також можуть зацікавити новини: