Коли Україні "світить" допомога США: у Конгресі назвали терміни

оновлено

Більшість республіканців підтримують виділення допомоги Києву, стверджує конгресмен.

Питання щодо виділення американської допомоги Україні не буде розглядатися, доки окремо не вирішиться проблема кордону США.

Про це заявив конгресмен-республіканець Тім Уолберг в коментарі для NV. За його прогнозом, законопроект про виділення допомоги Україні може бути проголосований протягом наступних двох місяців. Водночас він запевнив, що будь-яка допомога як для України, так і для Ізраїлю не буде надана, доки немає рішення стосовно кордону.

"Я не думаю, що будь-яка допомога для України чи навіть для Ізраїлю буде проголосована, доти, доки ми не проголосуємо за укріплення кордону. Поки він (президент США Джо Байден, - Ред.) цього не зробить, ми не зможемо рухатись вперед, навіть при тому, що ми хочемо підтримати Україну. Але ми брали відповідальність за захист нашої країни також", - заявив Уолберг.

За його словами, більшість представників Республіканської партії підтримують виділення допомоги Україні: "Але зараз у нас є дві цілі - захистити наших людей в Америці і відкрити можливості для України та Ізраїлю. Я сподіваюсь, що допомога Україні буде проголосована у наступні два місяці, і ми будемо мати рішення за той час".

Допомога Україні від США - останні новини, які варто знати

У неділю, 4 лютого, Сенат США оприлюднив двопартійну пропозицію про допомогу Ізраїлю, Україні та охорону кордонів на суму 118 мільярдів доларів. Законопроект передбачає виділення 60,1 млрд доларів на допомогу Україні, 14,1 млрд доларів - Ізраїлю і 20,2 млрд доларів - на підвищення безпеки на американському кордоні.

Як повідомляв УНІАН, американський Сенат може у середу, 7 лютого, схвалити законопроект з додатковою допомогою для України. Також стало відомо, що Джо Байден ветує проект закону, який підтримали республіканці з Палати представників (нижня палата Конгресу), в якому прописано виділення допомоги лише ізраїльській державі.

Вас також можуть зацікавити новини: