Безпілотники атакували Кремль / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов висловив припущення, хто міг завдати удару по Кремлю. Він не відкидає, що це міг бути "спектакль".

"Якщо це вони самі спеціально вдарили по Кремлю, то чому спочатку всіляко намагалися приховати цей інцидент... Річ у тому, що по Кремлю вдарив не Путін, і найімовірніше, Путін, можливо, і не знав про це. А можливо, це був такий спектакль. Судячи із сьогоднішньої заяви Пєскова, що Путін не буде на Красній площі", - зазначив експерт у своєму YouTube-каналі.

Також Жданов додав, що для того, щоб розіграти ще більшу інтригу, росіяни про цей інцидент розтрубили не з ранку, а вже після обіду. Спочатку виклали відео нібито від якихось там громадян Росії, які випадково зняли це все на відео. 

За словами експерта, до цього інциденту може бути причетна російська опозиція. Також не виключене інсценування з боку Путіна та його оточення.

"Так що тут два варіанти. Або це зробила російська опозиція, яка дійсно хотіла залякати Путіна і не дати йому вийти з бункера, або це ось таке інсценування з боку того ж Путіна і його оточення для того, щоб Путін не був присутній на параді 9 травня. Знову ж таки, або за станом здоров'я, або через те, що він боїться бути атакованим дронами під час проведення самого параду", - сказав Жданов.

Експерт також зазначив, що вже є очевидці, які кажуть, що дрони були запущені десь з боку Ординської вулиці, тобто зі сходу Москви.

За словами Жданова, найімовірніше, дрони були запущені з території Москви. Якби це були українські дрони - вони б зайшли із заходу на Кремль, але вони зайшли зі сходу.

Атака безпілотників на Кремль

У ніч на 3 травня два безпілотники атакували Кремль. У мережу "злили" фото і відео, на яких видно охоплений вогнем купол будівлі. Також там можна помітити двох людей на даху у момент "прильоту" 

У Путіна одразу ж звинуватили в тому, що трапилося, Україну, заявивши, що це був замах на президента РФ. Жодних прямих доказів причетності Києва до атаки в Кремлі не надали.

Зеленський наголосив, що Україна займається звільненням власної території, тому Москва її не цікавить.

Вас також можуть зацікавити новини: