Російських пропагадистів разом не пустили до Америки, Лаврову дозволили в'їзд / скріншот

Під час головування Росії у Раді Безпеки ООН міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вирішив відвідати штаб-квартиру в Нью-Йорку особисто. Лаврову дозволили в’їхати до США, але без російських пропагандистів.

Росія скликає в ООН два засідання, йдеться в сюжеті ТСН. Візи до Америки Лавров та його делегація отримали останньої миті.

Відмовити взагалі росіянам у візах не могли, адже це порушувало б статут ООН. Але з візовим питанням американці демонстративно зволікали до останнього.

Й ось результат: дозвіл на в’їзд дали лише дипломатам, а пул російських пропагандистів залишився вдома. Міністр Лавров пригрозив за них помститися: "Не забудемо, не пробачимо". 

Щодо самих російських дипломатів теж повернули принизливе правило, яке в часи "холодної війни" діяло щодо радянських: вони не можуть відходити від штаб-квартири ООН далі, ніж на 40 км.

Востаннє Лавров був на засіданні Генасамблеї ООН торік у вересні, але пробув у залі лише кілька хвилин - час свого виступу. 

Головування РФ в Радбезі ООН

Головування Росії в Радбезі ООН розпочалося з квітня. Цей кричущий факт викликав резонанс. Зеленський вказав на те, що ця "абсурдна і деструктивна" ситуація свідчить про "повне банкрутство таких інститутів" міжнародної безпеки як ООН.

Видання AP повідомляло, що західні дипломати двічі покидали зал Ради Безпеки ООН. Вперше - коли трибуну надали російський уповноваженій з прав дитини Марії Львовій-Бєловій, яку звинувачують у воєнних злочинах.

Вас також можуть зацікавити новини: