Лукашенко нагнітає ситуацію, заявив експерт / фото REUTERS

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лушенко своїми заявами про загрозу з НАТО нагнітає ситуацію на користь Путіна, вважає військовий експерт Олександр Мусієнко. 

"Лукашенко нагнітає ситуацію. Я думаю, він відправляє сигнали від Кремля. Мовляв, давайте домовлятися. Він сказав, що треба домовитися, мовляв, нічия і жодна сторона не перемогла. Якщо ж не хочете – буде сценарій ескалації, ядерна загроза. Він про це постійно говорить", – пояснив Мусієнко в ефірі телемарафону.

Експерт також відзначив, що такі заяви орієнтовані не на Україну, а не партнерів Києва – з Євросоюзу та НАТО. 

Відео дня

"Лукашенко каже, що наче як дрони з Литви летять по Мінську. Це такі сигнали, мовляв, зменшуйте підтримку України, давайте про щось домовлятися. Оскільки РФ може поширити ядерну зброю. Це сценарій такого "плану Б" від Путіна: якщо в Україні щось йде не за планом, треба поширити на Литву і шантажувати Захід", – пояснив Мусієнко.

Лукашенко - інші заяви

Напередодні Лукашенко заявив, що передача Україні ATACMS становить загрозу РФ. І якщо Кремль її відчує, то застосує "весь свій арсенал зброї".

Незадовго до цього Лукашенко також розсипався погрозами про вторгнення в одну із сусідніх країн ЄС із території Білорусі. Зокрема, йшлося про прорив Сувалкського коридору.

Вас також можуть зацікавити новини: