Меркель розповіла, чим займеться після відходу зі своєї посади

Ангела Меркель була на чолі уряду Німеччини 16 років.

В.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель після відходу зі своєї посади більше не планує займатися політикою.

Про це вона сказала в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Що ж стосується питання про те, чим я займуся... Політикою я більше займатися не буду. Я не буду вирішувати політичні конфлікти - я займалася цим багато років", - зазначила Меркель.

За її словами, спочатку вона трохи відпочине. Зокрема, вона має намір поперемінно читати і спати.

"А потім подивимося, що прийде мені в голову", - додала вона.

Меркель підкреслила, що через пару місяців стане ясно, що їй захочеться робити далі.

Як відомо, після 16 років на чолі уряду Німеччини Меркель йде на пенсію.

Нагадаємо, у травні цього року Ангела Меркель розповіла, що після того, як піде з посади, планує виспатися, погуляти на природі й подумати, чим конкретно вона хоче займатися.

Читайте такожМакрон нагородив Меркель орденом Почесного легіону (фото)

А два роки тому Меркель, яка є фізиком за освітою, повідомила, що планує повернутися до наукової роботи після того, як піде з посади німецького канцлера.

Як повідомляв УНІАН, у Німеччині вибори нового складу Бундестагу відбулися 26 вересня. Меркель вирішила не висувати свою кандидатуру на цих виборах.

Перше місце у виборчих перегонах посіла Соціал-демократична партія Німеччини. Ця політсила обійшла керівну німецьку партію "Християнсько-демократичний союз", до якої входить Меркель.

У вівторок ввечері, 26 жовтня, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вручив канцлеру Ангелі Меркель повідомлення про закінчення її повноважень.

Поки в країні ще не сформували новий уряд, Меркель буде виконувачем обов'язків канцлера. Можливим кандидатом на посаду канцлера є лідер Соціал-демократичної партії Олаф Шольц.

Вас також можуть зацікавити новини