В США назвали пріоритетні теми, які піднімуть на саміті G20

Американську делегацію на саміті очолить президент Джо Байден.

Підтримка України у війні проти РФ стане другим пріоритетом, який делегація США обговорюватиме на саміті G-20.

Про це повідомила міністр фінансів країни Дженет Єллен, передає Голос Америки. Вона уточнила, що першочерговим пріоритетом будуть макроекономічні питання.

"Ми віддані масштабним зусиллям у відповідь на російську війну проти України. Обмеження цін на нафту та санкції мають великий вплив на здатність РФ вести жорстоку війни проти України", - зазначила вона.

Міністр також уточнила, що під час саміту США зосередяться на проблемі подолання руйнівних наслідків війни, включно з впливом на харчову безпеку.

"Вихід РФ з Чорноморської ініціативи викликав велике занепокоєння... У відповідь ми будемо підтримувати програми з глобальної харчової безпеки та поповнювати міжнародний фонд аграрного розвитку", - зазначила вона.

Саміт "Великої двадцятки" 2023

9-10 вересня у Нью-Делі відбудеться 18-й саміт G-20. Делегація США на чолі з президентом Джо Байденом прибуде в країну сьогодні увечері.

Цей саміт ознаменувався тим, що країни G-20 ніяк не можуть узгодити підсумкову декларацію, оскільки Індія, яка зараз головує у G-20, хоче уникнути у документі формулювання, яке засуджує РФ за її агресію проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: