Сі Цзіньпін вирішив не перетинатися з Байденом на саміті G20 / Колаж УНІАН, фото depositphotos.com, фото УНІАН

Президент Китаю Сі Цзіньпін, швидше за все, пропустить саміт лідерів G20 в Індії наступного тижня. Як повідомляє агентство Reuters, цей захід розглядався як можливе місце зустрічі Сі Цзіньпіна з президентом США Джо Байденом

"Два індійських чиновники, один дипломат, з Китаю і один чиновник, що працює в уряді іншої країни G20, заявили, що прем'єр-міністр Лі Цян, як очікується, представлятиме Пекін на зустрічі 9-10 вересня в Нью-Делі", - пише Reuters.

При цьому причина очікуваної відсутності Сі Цзіньпіна не вказується.

Відео дня

Саміт в Індії розглядався як місце зустрічі Сі Цзіньпіна з президентом США Джо Байденом, який підтвердив свою участь. Востаннє лідери двох країн зустрічалися в кулуарах саміту G20 на Балі, Індонезія, в листопаді минулого року.

Очікування зустрічі Сі та Байдена підігрівається потоком високопоставлених американських чиновників, які відвідують Пекін в останні місяці, включаючи поїздку міністра торгівлі Джини Раймондо на початку цього тижня.

Ще один майбутній саміт, запланований для особистих переговорів між двома лідерами, - це зустріч лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско 12-18 листопада.

Міжнародні візити Сі

Раніше повідомлялося, що Сі Цзіньпін став єдиним лідером БРІКС, який не відвідав форум в ПАР 21-24 серпня. Водночас президент Росії Володимир Путін, який не був присутній особисто на саміті, приєднався до події онлайн.

Також стало відомо, що на президент Росії Володимир Путін не поїде також і на саміт G-20, який відбудеться в Індії і відправить замість нього міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Причина нібито в тому, що зараз він занадто зосереджений на війні з Україною.

Однак Путін збирається відвідати Китай у жовтні, коли пройде форум "Один пояс, один шлях", туди його запросив китайський лідер Сі Цзіньпін. Це буде першим візитом російського диктатора після виданого Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт.

Вас також можуть зацікавити новини: