Міністр оборони Німеччини заявив, що без Путіна світ був би кращим

Він заявив, що його не лякають ядерні загрози російських пропагандистів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що світ був би кращим, якби в ньому не було російського президента Володимира Путіна.

Про це він розповів в інтерв'ю Bild. Журналіст запитав його про можливий світ без російського диктатора. "Без коливань і без компромісів - світ без Путіна був би кращим", - сказав глава Міністерства оборони ФРН.

Коментуючи погрози російських пропагандистів про ядерні удари по об'єктах Німеччини, Пісторіус сказав, що його вони не лякають. "Одне - це те, що відбувається всередині, а інше - це те, що відбувається в пропаганді. Зрештою, ніхто з нас не знає, що робить Путін, але це не повинно заважати нам надавати розумну підтримку спільно з нашими союзниками", - сказав він.

На думку Пісторіуса, впевнено говорити про повернення Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей під контроль України зараз - це як дивитися в кришталеву кулю.

"Україна бореться неймовірно хоробро. У неї чудові солдати. Вкрай важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну в міру наших можливостей", - додав він.

Що відомо про нового міністра оборони Німеччини

Як повідомляв УНІАН, Борис Пісторіус зайняв посаду глави Міноборони у січні 2023 року. Він є однопартійцем канцлера Олафа Шольца з Соціал-демократичної партії.

Вчора, 7 лютого, він вперше прибув в Україну. Пісторіус зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і передав главі Міноборони України Олексію Резнікову іграшковий танк Leopard 2.

В ході зустрічі з президентом Володимиром Зеленським він анонсував прибуття перших танків Leopard 2 в Україну в кінці березня.

Пісторіус підкреслив, що Німеччина на боці України в цій війні і робить все можливе для підтримки української армії.

Вас також можуть зацікавити новини: