Матвієнко народилася в Україні, яку потім зрадила / фото УНІАН

Нинішню голову Ради федерації РФ, уродженку Хмельницької області Валентину Матвієнко раніше готували в наступники Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю Олесі Бацман розповів колишній друг диктатора Сергій Пугачов, який зараз живе у Франції.

"Валю я знаю дуже добре. Валентина свого часу була наступником Путіна... Вона була найвірогіднішим наступником ще до Медведєва і Сергія Іванова. Вона була тоді губернатором Санкт-Петербурга. Путін дійсно її запросив, поговорив, запропонував стати наступником, а потім, коли він їй скаже - через чотири роки або чотири місяці, - вона [повинна піти]", - розповів Пугачов.

Відео дня

За його словами, Матвієнко на той момент не була замішана в корупції.

"Валентина, при всіх її зрадах та іншому, на відміну від всієї цієї команди Путіна, - людина рішуча. Ніяких корупційних [заяв] я ніколи особисто не чув від неї. Я впевнений, що путінська команда її забанила як наступника... Я пам'ятаю, як це було. Люди прийшли в тому числі і до мене і сказали: "Скажи Володі, що Матвієнко всьому місту розповіла, що вона майбутній президент, мовляв, давайте, шикуйтеся в чергу, зараз почнеться роздача". Це, звичайно, було не так. Вона просто їх не влаштовувала, тому що вона не дуже поступлива людина", - зазначив він.

Як відомо, Матвієнко - одна з тих, хто підтримує війну проти України та агресивну політику Путіна попри українське коріння.

Раніше на Банковій спрогнозували, хто виступить проти Путіна.