Навіть Додік відмовився: глава МЗС Угорщини виступить на путінському економічному форумі

Пете Сійярто нібито представлятиме позицію мирного завершення війни.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідає Петербурзький міжнародний економічний форум. Він нібито представлятиме позицію, що "війна і безглузде вбивство людей повинні бути негайно припинені і повинні початися мирні переговори".

Згідно з програмою заходу 15 червня Угорський дипломат візьме участь у панелі "Енергетика ХХІ століття: виклики сьогодення – можливості майбутнього".

Крім Сійярто, участь у форумі візьме колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, яка відома тісною дружбою з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також у списку гостей вказані високопосадовці ОАЕ, Саудівської Аравії, Індії та Китаю. Водночас в програмі вказані Іноземні чиновник рангом не вище міністерського. Тільки від Бурунді приїде перша леді.

Путінський економічний форум - останні новини

10 червня стало відомо, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився їхати на щорічний економічний форум у російському Санкт-Петербурзі. У заяві зазначено, що Казахстан представлятимуть віце-прем'єр-міністр Роман Скляр і заступник міністра економіки Тимур Жаксіліков. 

Від поїздки до Росії також відмовилися президент Бразилії Лула да Сілва і навіть лідер Республіки Сербської Боснії і Герцеговини Мілорад Додік, якого підтримував російський диктатор.

Вас також можуть зацікавити новини: