Німеччина організує зустріч міністрів G7 щодо підтримки енергосистеми України

Голова МЗС Німеччини назвала атаки Росії на цивільну інфраструктуру "нестерпним, нелюдським злочином".

Німеччина організує зустріч голів МЗС країн "Великої сімки" для узгодження заходів щодо підтримки енергопостачання в Україні.

"Наступного тижня в Бухаресті, як головуючі в G7, ми запросимо інших партнерів на рівні міністрів закордонних справ на зустріч, щоб ініціювати подальшу підтримку енергопостачання України", – повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Вона також назвала атаки Росії на цивільну інфраструктуру "нестерпним, нелюдським злочином".

"Путіну подобається занурювати народ України в холод і темряву своїми ракетами. Він ніколи не зламає прагнення людей до свободи та нашу підтримку", - наголосила Бербок.

Атаки росіян на енергетичну інфраструктуру України

Як повідомляв УНІАН, з початку жовтня Росія як справжня держава-терорист проводить систематичні атаки проти енергетичної інфраструктури України. Через ці воєнні злочини станом на 19 листопада було зруйновано близько 50% енергетичної інфраструктури держави.

Уже 23 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по українській енергетиці, який призвів до знеструмлення багатьох регіонів. Також повідомлялось про відключення електроенергії в сусідній Молдові. Міненергетики України заявило, що в усій енергосистемі відбувся блекаут.

Через обстріли спрацював аварійний захист на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій атомних електростанціях, що призвело до відключення їхніх енергоблоків.

Також у результаті влучань в об'єкти енергетики, багато регіонів України залишились без теплопостачання та водопостачання.

Станом на вечір 24 листопада компанія ДТЕК повідомила, що в найближчі години ситуація в енергосистемі буде стабілізована. Електропостачання об'єктів критичної інфраструктури вже відновлено, триває поступове підключення побутових споживачів. За даними Київської міської військової адміністрації, 70% житлового фонду столиці знаходиться в режимі аварійного відключення електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: