З'явилася інформація, що після отруєння помер охоронець Олександра Лукашенка / колаж УНІАН з фото getty images і ua.depositphotos.com

Помер співробітник охорони білоруського диктатора Олександра Лукашенка, якого, ймовірно, отруїли під час візиту в російське місто Санкт-Петербург у січні.

Таку інформацію підтверджено одразу двома джерелами з оточення ватажка Білорусі, пише "Кремлевская табакерка" в Telegram. За відомостями каналу, під час візиту Лукашенка до Санкт-Петербурга одному з його охоронців стало зле, і його терміново відправили до Мінська. У білоруській столиці в охоронця нібито діагностували отруєння важким металом - талієм.

"Білорусь не виступала з офіційними заявами з цього приводу. Реакція самого Лукашенка поки невідома", - підкреслюється на каналі.

Відео дня

Нагадаємо, 27 січня стало відомо, що Олександр Лукашенко вирушив до Росії. 28 числа ватажок білорусів у Санкт-Петербурзі зустрівся з диктатором Володимиром Путіним.

Цікаві новини - Білорусь сьогодні у центрі уваги

У квітні 2021 року Олександр Лукашенко стверджував, що на нього та його дітей нібито "готувався замах".

Ватажок Білорусі також сказав, що до організації злочину причетні "американські спецслужби". За його словами, підозрюваних "затримали в Москві". Пізніше в Державному департаменті Штатів спростували слова Лукашенка нібито про причетність американської сторони до підготовки "замаху" на нього і його дітей.

Довідка УНІАН. Талій високотоксичний, його смертельна доза - 0,4 г. Також дуже небезпечні сполуки талію.

Вас також можуть зацікавити новини: