У Німеччині розгорівся скандал через війну Росії проти України / фото REUTERS

Члени Бундестагу - лідер фракції "Вільних демократів" Крістіан Дюрр та очільник партії "Альтернатива для Німеччини" (правопопулістська) Тіно Хрупалла під час телеефіру "погризлися" через війну в Україні.

Політики провели дебати в ефірі каналу ARD і дуже сильно сперечалися щодо повномасштабної війни РФ проти української держави, повідомляє Bild. Хрупалла стверджував, що наприкінці війни програють і Україна, і РФ, а "виграють лише США". Політик також скаржився, що через війну німецька сторона більше не може вигідно купувати газ у Росії і платить за "брудний сланцевий газ з Америки".

Дюрр був обурений такими заявами та звинуватив опонента у тому, що його не хвилюють смерті громадян України. Лідер правопопулістської партії стверджував, що люди також гинули і в Афганістані, і в Іраку, тому енергоресурси не можна купувати і в Штатів.

Відео дня

Крім того, Хрупалла говорив, що "будь-який день, коли війна закінчиться швидше, навіть із втратою територій, буде хорошим днем". Його опонент назвав таке ствердження абсурдним. Крім того, Дюрр запитав у политіка, чи запропонував би він те саме, якщо мова йшла б про Німеччину.

Після цього Хрупалла сказав, що німецька влада фактично зробила це у 1945 році. У розмову втрутилася модератор і перепитала, чи він справді заявив, що "гітлерівську Німеччину, вермахт (збройні сили нацистської Німеччини, існували з 1935 до 1945 року - Ред.), якому довелося капітулювати, можна порівняти з ситуацією України?".

Потім очільник партії "Альтернатива для Німеччини" намагався "повісити" пропозиція про капітуляцію України на модератора.

Цікаві новини Німеччини, якщо стосуються України - що варто знати

11 травня ЗМІ повідомили, що колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, його дружина Соен Шредер-Кім і низка інших німецьких політиків у Берліні були на прийомі у російському посольстві, організованому 9 травня з нагоди Дня перемоги. Зокрема, на заході був Тіно Хрупалла.

Журналісти зазначили, що гості "без сорому показали, на якому боці війни в Україні вони стоять: на боці кремлівського диктатора і військового тирана Володимира Путін".

Пізніше стало відомо, що після прийому в посольстві РФ дружину Шредера звільнили з посади торгового представника німецького державного бізнес-агентства.

Довідка УНІАН. 7 травня 1945 року представники верховного командування вермахту, верховного командування західних союзників та СРСР підписали акт про капітуляцію німецьких збройних сил. Акт фактично означав вихід Німеччини з Другої світової війни. Документ, зокрема, передбачав те, що німецькі військові припинять опір.

Вас також можуть зацікавити новини: