У Білорусі Олександр Лукашенко прихистив "небезпечну тварину", вважає експерт / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін, швидше за все, відправить до Білорусі менші групи приватної військової компанії "Вагнер", якою керує його так званий "кухар" Євген Пригожин, і простежить, щоб вони не об'єдналися, щоб зменшити ймовірність повторення очевидної спроби державного перевороту.

Псевдопрезидент Білорусі Олександр Лукашенко "запропонував притулок небезпечній тварині і хоче переконатися, що не доживе до того, щоб пошкодувати про це рішення", розповів військовий аналітик Шон Белл Sky News.

За його словами, більшість очікують, що псевдолідер білорусів найближчими днями діятиме обережно.

Відео дня

"Явний гнів пана Путіна на нерозсудливість свого протеже і збиток, завданий авторитету... президента, нелегко пробачити чи забути - він не хоче перетворювати Пригожина на мученика, тому пропозиція допомоги з боку президента Лукашенка, ймовірно, було своєчасною. Проте, він, швидше за все, направить менші групи найманців і простежить, щоб вони не об'єдналися...", - вважає експерт.

Євген Пригожин з "вагнерівцями" влаштував заколот у РФ - що повідомлялося

Нагадаємо, 23 червня члени ПВК "Вагнер" звинуватили російських кадрових військових в ударі по їх тиловому табору і вирішили нібито покарати військове керівництво Росії. Вже 24 числа найманці захопили Ростов-на-Дону і Воронеж і почали рухатися у бік Москви. "Вагнерівці" ліквідували кілька російських вертольотів і військовий літак, відомо про знищення 10 російських офіцерів.

Заколот "Вагнера" стрімко почався і так само швидко завершився - Пригожин наказав найманцям перестати рухатися у бік Москви після того, як з відома Володимира Путіна поговорив з Лукашенком. "Вагнерівцям" дали гарантії безпеки і дозволили вирушити у Білорусь.

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що Євген Пригожин вирішив втекти до Білорусі, оскільки йому потрібно дістатися до Центральної Африканської Республіки, і там він хоче "пересидіти" Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: