Євген Пригожин хоче "пересидіти" Володимира Путіна в Африці, розповів експерт / скріншот

Ватажок російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин після різко завершеного заколоту вирішив тікати у Білорусь, тому що йому треба дістатися в Центральну Африканську Республіку.

Пригожин у ЦАР сподівається "пересидіти" російського диктатора Володимира Путіна, розповів директор соціологічної служби "Український барометр" - соціолог та політолог Віктор Небоженко в інтерв'ю "Главреду".

За словами експерта, ватажок ПВК мав популярність на фронті та серед офіцерів, високий рейтинг і був упевнений, що буде йти до Москви й біля столиці РФ особисто домовиться з російським диктатором Володимиром Путіним, і все на цьому закінчиться, а "вийшов облом".

Відео дня

"…Все дуже просто - йому треба дістатися до Центральної Африканської Республіки. У нього там величезні інтереси, є свої бункери, і там він сподівається пересидіти Путіна, поки в Росії не зʼявиться нова влада. Тому що об'єктивно ця людина не є політиком. Не тільки тому, що він зек", - додав співбесідник.

Бунт в Росії "вагнерівців" - що зараз треба знати

"Вагнерівці" 24 червня у РФ без особливих проблем взяли під контроль важливі військові об'єкти у Ростові-на-Дону та Воронежі й почали рухатися у бік Москви. Найманці, зокрема, ліквідували російський військовий літак та знищили 10 офіцерів, які знаходилися на борту.

Варто зазначити, що члени ПВК влаштували "гарячий" день у РФ після того, як 23 числа Євген Пригожин звинуватив російських військових у завданні удару по тиловому табору "вагнерівців". Ватажок "Вагнера" стверджував, що військове керівництво РФ знищило багато окупантів. Пригожин також анонсував "покарання".

Бунт в Росії різко завершився увечері 24 числа після того, як ватажок ПВК поговорив з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком з відома Володимира Путіна й отримав гарантії безпеки. 27 червня Лукашенко заявив, що Пригожин вже у Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: