Протасевича затримали в аеропорту Мінська / фото REUTERS

Опубліковано новий уривок відео допиту затриманого в Мінську засновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Відповідний відеосюжет анонсував білоруський телеканал ОНТ й опублікував його уривок.

Читайте такожУ Білорусі розповіли про подальшу долю дівчини ПротасевичаНа записі Протасевич заявив, що його підставили.  "Упевнений, що мене просто підставили. Тому що я цього ніде не говорив, а щойно я це сказав, я одразу опинився в Мінську. Ось одразу",- каже екс-головред NEXTA. При цьому незрозуміло, про які його слова йдеться.

Сам сюжет повинен вийти в ефір в Білорусі 2 червня.

Затримання Протасевича в аеропорту Мінська

23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Літак перевірили, вибухівку не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.

Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака.

Одразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська зазначила, що "цілком очевидно, що це операція спецслужб із захоплення літака - заради того, щоб затримати активіста й блогера Протасевича".

Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).