Стало відомо, хто знешкодив Пермського стрілка / скріншот

У мережі з'явилося відео моменту поранення 18-річного Тимура Бекмансурова, який 20 вересня влаштував стрілянину в Пермському державному університеті.

Ролик опублікував Telegram-канал LifeShot.

За інформацією МВС, поранив і знешкодив Бекмансурова співробітник ДПС, молодший лейтенант поліції Костянтин Калінін з першого екіпажу, які прибули до університету.

"У приміщенні Калінін побачив озброєного чоловіка. Помітивши поліцейського, той зробив в його бік кілька пострілів. Вогнем у відповідь інспектор поранив зловмисника, підбіг до нього і знешкодив, після чого став надавати першу допомогу", – зазначили в МВС.

Пізніше міністерство опублікувало відео розповіді лейтенанта, який знешкодив стрілка.

Читайте також"Дуже тихим був" та роками готувався до бійні: що відомо про пермського стрілка (фото, відео)За його словами, він прибув на місце подій з напарником, який зайнявся організацією евакуації студентів з вишу. Сам же він відправився на пошуки злочинця.

"Забігши в будівлю на перший поверх, побачив, як озброєний молодий чоловік спускається по сходах. Я крикнув йому: "Кидай!", молодий чоловік направив зброю на мене і вистрілив. Після чого я застосував зброю", – розповів лейтенант.

Повідомлялося, що 18-річний Тимур Бекмансуров "давно думав та мріяв" про те, щоб влаштувати стрілянину.

Стрілянина в Пермському університеті: що відомо

Вранці 20 вересня в Росії у Пермському державному університеті сталася стрілянина.

Повідомлялося, що у результаті стрілянини постраждали 27 осіб, з них вісім загинули.