У США можуть заборонити TikTok / фото REUTERS

У Палаті представників США схвалили законопроєкт, який дасть змогу заборонити використання соцмережі TikTok у країні, якщо її не виділять із китайської компанії ByteDance, яка нею володіє, повідомляє CNN.

Законопроєкт надасть компанії ByteDance близько п'яти місяців на продаж TikTok, і якщо цього не буде зроблено, то магазини застосунків повинні будуть прибрати TikTok у себе із завантажень. При цьому ті, у кого встановлено застосунок, зможуть продовжувати ним користуватися, але він не буде оновлюватися, зазначає BBC.

У Палаті представників вважають, що TikTok становить загрозу національній безпеці, оскільки китайський уряд може змусити компанію ByteDance передавати йому дані американських користувачів застосунку.

Відео дня

На підтримку ініціативи проголосували 352 законодавці, проти - 65, серед яких були 50 представників Демократичної партії і 15 представників Республіканської партії.

У TikTok заявили, що процес голосування в палаті представників був секретним, і висловили надію, що сенат США, який має схвалити законопроєкт слідом за палатою представників, "розгляне факти, дослухається до своїх виборців та усвідомить вплив на економіку". У компанії стверджують, що додатком користуються сім мільйонів малих підприємств і 170 мільйонів американців.

Дезінформація в TikTok - деталі

Росія веде пропагандистську кампанію за участю тисяч фейкових акаунтів у TikTok, які поширюють дезінформацію про війну в Україні, зокрема, про те, що високопосадовці та їхні родичі купували розкішні автомобілі або вілли за кордоном після російського вторгнення в лютому 2022 року. Відеоролики регулярно збирають мільйони переглядів і мають очевидну мету підірвати підтримку Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: