Понтифік також помолився за жертв цього теракту / фото REUTERS

Папа Римський Франциск засудив теракт у Підмосков'ї, який стався у п'ятницю, 22 березня, та звернувся з молитвою до жертв. Про це пише The Telegraph

"Запевняю, що молюся за жертв боягузливого терористичного акту, здійсненого вчора ввечері в Москві. Нехай Господь прийме їх у своєму мирі, втішить їхні сім'ї та наверне серця тих..., хто організовує та здійснює ці нелюдські дії, що ображають Бога, який заповідав "Не вбий"", - зазначив він під час виступу після меси у Вербну неділю у Ватикані. 

Відомо, що в Росії розпочався національний день жалоби після того, як в концертному залі біля Москви бойовики вбили понад 130 людей. 

Відео дня

Теракт у Підмосков'ї: що відомо

22 березня біля Москви стався масштабний теракт, під час якого невідомі почали стріляти у відвідувачів будівлі Crocus City Hall. 

Як писав УНІАН, в березні влада США зібрала розвідувальні дані, що "Ісламська держава" планує вчинити теракт у Росії. За словами одного з американських чиновників, члени ІДІЛ активно діють в РФ. 

Пізніше аналітики з питань безпеки підтвердили, що заява "Ісламської держави" про теракт у "Крокусі" є правдоподібною. Водночас провідні експерти зауважили, що незвичним та вражаючим було те, як терористи створили та виконали план втечі, а не лишилися до кінця, поки їх не вбили б.