Папа Римский в Угорщині помолився за "мученицькі український та російський народи" / фото twitter.com/PM_ViktorOrban

Папа Римский Франциск закінчив свій триденний візит до Угорщини недільною службою на площі Лайоша Кошута в Будапешті. Під час служби понтифік говорив про війну в Україні, пише Vatican News.

"Пресвята Діво, зглянься над народами, які страждають. Поглянь, насамперед, на сусідній мученицький український народ і на російський народ, посвячені Тобі. Ти, що є Царицею миру, влий у серця людей та провідників народів прагнення будувати мир, давати молодим поколінням прийдешнє надії, а не війни, майбутнє, наповнене колисками, а не гробами, світ братів і сестер, а не стін", – проголосив він. 

Папа Римський також подякував представникам угорської влади, єпископам, священикам та всім, хто був залучений до організації цього візиту. 

Відео дня

Серед присутніх на службі в Будапешті були президентка Угорщини Каталін Новак та прем'єр-міністр країни Віктор Орбан.

Візит Папи Римського до Угорщини - що треба знати

В п’ятницю, 28 квітня, Папа Римський Франциск розпочав триденний візит до Угорщини. Тут понтифік зустрівся з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, аби обговорити війну в Україні та проблему міграції. Також Папа Римський зустрівся з біженцями з України, яких закликав вірити у майбутнє без війни.

Крім цього, під час візиту до Угорщини Франциск зустрівся із відомим діячем Російської православної церкви – митрополитом Будапештським та Угорським Іларіоном, що перебуває під санкціями РНБО України разом із іншими громадянами Росії, які, за словами президента України Володимира Зеленського, "прикриваючись духовністю, підтримують терор та геноцидну політику".

Вас також можуть зацікавити новини: