ЄС не мають лякати путінські силові ігри, зазначив Олаф Шольц / фото president.gov.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 9 травня заявив, що Європейський Союз не має лякатися демонстрації військової сили з боку Москви, а підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно. 

Як повідомляє Reuters, про це Шольц сказав депутатам Європейському парламенту. "На північному сході за 2 тис. 200 кілометрів від нас Путін (російський диктатор Володимир Путін - Ред.) сьогодні приймає парад своїх солдатів, танків і ракет", - сказав Шольц. 

"Нас не повинні залякати такі силові ігри. Давайте залишатися непохитними у нашій підтримці України стільки, скільки це буде потрібно", - наголосив канцлер Німеччини. 

Відео дня

Парад у Москві 9 травня 2023 року - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 травня, на Червоній площі у Москві "побідобісний" парад.

Парад почався з проходу піших колон представників різних родів військ і воєнізованих організацій, після чого пустили техніку. Очолив цю частину параду танк Т-34 однієї з пізніх модифікацій. Слідом за ним пройшли бронеавтомобілі "Тигр" і "Урал". 

Також площею проїхала колона оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", зенітно-ракетних комплексів С-400 і самохідних пускових установок ядерних ракет "Ярс". На завершення площею проїхало кілька бронетранспортерів. Ніякої іншої техніки на параді представлено не було. Повітряна техніка до участі у параді не була залучена.

Вас також можуть зацікавити новини: